Direct CO2 en energie besparen met slimme klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing van ecoBuilding
Een slim klimaatsysteem voor panden vanaf 2.000 m²

Klimaatbeheersing van ecoBuilding is slimme cloud-gebaseerde software dat ieder gebouwbeheersysteem aanvult. De AI-software leert hoeveel energie uw pand verbruikt, om op basis hiervan te voorspellen hoeveel energie er nodig is om het perfecte binnenklimaat te bereiken. Zo bespaart u geld, energie en vermindert de CO2-uitstoot van uw pand. De investering heeft u vaak binnen 5 jaar terugverdiend.

Klimaatbeheersing van ecoBuilding

Benieuwd hoe u met ecoBuilding geld, energie en CO2 kan besparen?
Vrijblijvend gesprek aanvragen
 • Voor gebouwen vanaf 2.000 m²

 • Direct energie en CO2 besparen

 • Geautomatiseerd zelflerend klimaatbeheer

Data-driven klimaatbeheersing

ecoBuilding leert hoe uw gebouw energie distribueert en verbruikt. Op basis van deze inzichten kan ecoBuilding dit efficiënter inrichten.

Investering snel terugverdiend

Verlaag uw energieverbruik en CO2-uitstoot met de klimaatbeheersing van ecoBuilding. U heeft de investering vaak binnen 5 jaar terugverdiend.

Creëer het ideale binnenklimaat

ecoBuilding voorspelt de energie die nodig is om een optimaal binnenklimaat te realiseren voor uw bedrijf. Dit verhoogt de alertheid en productiviteit.

Hoe werkt ecoBuilding?

Ga vrijblijvend in gesprek

Na het plannen van een gesprek neemt een adviseur van ABN AMRO contact op. Heeft u na dit gesprek interesse in ecoBuilding, dan plannen wij een introductiegesprek met onze partner voor u in.

 • Bespreek uw wensen met een adviseur

 • Ontdek hoe ecoBuilding uw bedrijf helpt

 • Plan direct een vervolgafspraak met de partner in

Alles wordt van A tot Z geregeld

Als u ecoBuilding afneemt regelt onze partner VB Optimum de volledige installatie. Zij nemen alles voor u uit handen.

 • Kick-off en creatie virtuele kopie van uw pand

 • BMS-integratie door onze BMS-leverancier

 • Complete eindevaluatie van de monitoring

 • Aan te sluiten op elk merk beheersysteem

U start met energie en CO2 besparen

Na installatie geniet u van volledig geautomatiseerde en zelflerende klimaatbeheersing in uw gebouw.

 • Terugverdientijd is vaak minder dan 5 jaar

 • Bespaar tot wel 40% op uw energierekening

 • Geniet van geautomatiseerde verbeteringen

 • Volledig compliant met alle energieregelgeving

Wat krijg ik?
Volledige installatie-audit

Een van onze aangesloten partners komt langs voor een complete installatie-audit.

 • Bouw van een ‘Digital Twin’ (virtuele kopie)

 • Verbinding met uw huidige beheersysteem

 • Opsporing van eventuele installatiefouten

 • Volledige controle van de klimaatinstallatie

24/7 klimaatbeheersing

Na installatie start de Artificial Intelligence in de Digital Twin. Dit zorgt voor 24/7 klimaatbeheer.

 • Ontvang nauwkeurige voorspellingen

 • Artificial Intelligence optimaliseert continu

 • Krijg volledig inzicht in het energieverbruik

 • Optimalisatie van verwarming en koeling

Continue verbeteringen

Doordat ecoBuilding blijvend data verzamelt, kan de AI continu verbeteringen doorvoeren.

 • Geautomatiseerde verbeteringen

 • Verhoog uw CO2- en energiebesparing

 • Inzicht in mogelijke verbeteringen

 • Goed voorbereid op energieregelgeving

Ervaringen

“ecoBuilding heeft ons gedetailleerd inzicht gegeven in het ‘gedrag’ van ons gebouw en ons klimaatsysteem, hierdoor hebben wij met minimale aanpassingen maximaal resultaat kunnen behalen bij het verwarmen en koelen van het pand.”

Nick Delissen, Servicemanager Procurement & Facilities bij Ordina

“ecoBuilding past goed in onze productfilosofie voor kantoorgebouwen. We beloven onze klanten en medewerkers een hoog niveau van comfort, duurzaamheid, lage onderhoudskosten en energie-efficiëntie."

Erwin Gorkom, Energy Manager bij De Goudse

Een samenwerking met Priva en VB Optimum

Klimaatbeheersing van ecoBuilding is een samenwerking tussen ABN AMRO en externe partners Priva en VB Optimum. Het doel van deze samenwerking is bedrijven helpen met het besparen van energie en CO2 door geautomatiseerde klimaatbeheersing. ecoBuilding is ontwikkeld door onze partner Priva en wordt geleverd door installatiepartner VB Optimum. Gebruikmaken van de diensten van Priva en VB Optimum is geheel vrijwillig. ABN AMRO brengt u alleen in contact met Priva en VB Optimum en is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de diensten van Priva en VB Optimum.

Veelgestelde vragen

Wat is ecoBuilding?

ecoBuilding is een slimme cloud-oplossing die het binnenklimaat in gebouwen optimaliseert en energieverbruik reduceert. ecoBuilding maakt van een gebouwinstallatie (BMS, mechanische installatie en elektrische en mechanische onderdelen een zelflerend systeem dat rekening houdt weersvoorspellingen, opslag van warmte, (hernieuwbare) energieproductie en energieprijzen om de energiebehoefte van uw gebouw te voorspellen.

Hoe werkt ecoBuilding?

ecoBuilding gebruikt Digital Twin-technologie om een kopie te maken van uw complete gebouwinstallatie en de bijbehorende energiestromen. ecoBuilding leert vervolgens hoe energie wordt geproduceerd, gedistribueerd en gebruikt (of opgeslagen) in uw gebouw. ecoBuilding gebruikt dit 'leren' samen met Artificial Intelligence om nauwkeurig de energie te voorspellen die nodig is voor een perfect gebalanceerd en efficiënt binnenklimaat.

Is ecoBuilding geschikt voor mijn gebouw?

Vrijwel ieder gebouw (groter dan 2.000 vierkante meter) met gebouwbeheersysteem kan worden uitgerust met ecoBuilding, dat wordt aangesloten op het BMS via BACnet, Modbus of xml.

Wat kan ik verwachten te besparen met ecoBuilding?

U bespaart via ecoBuilding op drie vlakken: energie-efficiëntie, een geoptimaliseerde verwarmings- en koelinstallatie en uw personeel dat geniet van meer comfort, wat resulteert in betere prestaties en meer tevredenheid. Kijken we specifiek naar energie besparen, dan kan u een gemiddelde besparing tussen de 20 en 40 procent verwachten.

Hoe eenvoudig is het om ecoBuilding te installeren?

Een van onze gespecialiseerde partners moet ecoBuilding voor u installeren. Onze partner neemt dit complete traject uit handen, zodat het u geen tijd en energie kost. Dat gaat als volgt: (i) een kick-off en het opzetten van de Digital Twin, (ii) BMS-integratie door lokale installateur of BMS-leverancier en (iii) de evaluatie.

Zijn er risico's aan verbonden?

Een aantal zaken zijn belangrijk om te weten voordat u een ecoBuilding-project start: de BMS-integratie moet gebeuren door een installateur, risico op extra werk door installatietechnische of bouwkundige verbeteringen kan voorkomen, doordat de installatie bepaalde problemen binnen uw systemen kan blootleggen.

Kan ik ecoBuilding zelf implementeren?

Nee, dit is een taak voor ons netwerk. Het is niet mogelijk om dit zelf te doen. Het implementeren van een dergelijke oplossing is een dusdanig complexe klus, dat het belangrijk is dat dit door een professionele installateur of leverancier dient te worden gedaan.

Ik huur, is ecoBuilding ook voor mij interessant?

Ja, want als huurder bent u afhankelijk van de verhurende partij om het pand dat u huurt energiearm te maken. Met ecoBuilding is er vrijwel geen investering in hardware nodig, en kunt u door optimalisatie en betere aansturing toch profiteren van een verminderde CO2-uitstoot en een lagere energierekening.

ecoBuilding is een slimme cloud-oplossing die het binnenklimaat in gebouwen optimaliseert en energieverbruik reduceert. ecoBuilding maakt van een gebouwinstallatie (BMS, mechanische installatie en elektrische en mechanische onderdelen een zelflerend systeem dat rekening houdt weersvoorspellingen, opslag van warmte, (hernieuwbare) energieproductie en energieprijzen om de energiebehoefte van uw gebouw te voorspellen.