“Terug naar de ouderwetse basis” | ABN AMRO Doorpakken
Ondernemersverhalen

“Terug naar de ouderwetse basis”

30 oktober 2023

Leestijd: ca. 5 minuten

Ruud Lubbers en Tom Marsman zijn de drijvende krachten achter de vestiging van Credion in Almelo. Ze noemen zichzelf de ‘Financial Engineers voor ambitieuze ondernemers in het mkb’. Sinds 2021 zijn ze partner van ABN AMRO. Wat vinden ze van de samenwerking? En hoe gaan zij om met de eindejaarsdrukte? We vroegen het de twee Overijsselse ondernemers.

‘Financial engineers’ – dat klinkt fancy. Wat betekent dat precies?

“Bij Credion zijn we vooral goed in oplossingen voor complexe financieringsvragen. Vandaar ‘financial engineers’. Denk aan bedrijfsovername in combinatie met een tweede vestiging. Of forse groei gecombineerd met de aanschaf van een nieuw pand. We richten ons vooral op het midden- en grootbedrijf. Bij dit soort ondernemingen komen onze kennis, ervaring én ons netwerk goed van pas.”

Een paar jaar geleden stapten jullie over van een bank naar het intermediair. Waarom?

“Ja, ‘terug naar de ouderwetse basis,’ noemen wij het. We werkten zelf eerst als adviseurs bij twee van de andere grootbanken. Daar ging steeds meer online. Advies kregen klanten alleen nog voor grote aanvragen – vanaf 1 miljoen of meer. Maar voor de ene ondernemer is een ton een grote investering en voor de andere is dat 2 miljoen. Bovendien komen ondernemers er niet altijd uit online. Financieringscriteria zijn steeds strenger, dus het is voor een klant moeilijk in te schatten of een financiering haalbaar is. Wij richten ons op het persoonlijke contact: heeft iemand een vraagstuk, dan komen wij graag even langs.”

“Je komt direct bij de juiste afdeling terecht.”

Jullie werken nu ruim 2 jaar met ons samen. Hoe vinden jullie het gaan?

“Goed! We zijn erg tevreden met ons vaste aanspreekpunt; onze partnermanager Zeki. Als je een vraag hebt, dan zorgt hij er altijd voor dat je met de juiste mensen aan tafel komt. Daardoor kunnen we snel schakelen. En we zijn blij met de Partner Portal. Je komt direct bij de juiste afdeling terecht en volgt de status van je aanvraag. Het leaseportaal werkt ook prettig, dat gebruiken we al wat langer.”

De eindejaarsdrukte is hier bij ABN AMRO losgebarsten. Voor jullie ook?

“Ja ondernemers willen vaak voor het einde van het jaar nog snel de plannen realiseren waar ze het hele jaar op broeden. Omdat het jaar goed is gegaan of ze willen nog gebruikmaken van huidige regelgeving. Als we begin november starten met een financiering, adviseren we onze klanten altijd om alvast een afspraak bij de notaris te plannen voor december. En we nemen bij deadlines een marge. Het is eigenlijk continu managen van verwachtingen. Aan alle stakeholders, inclusief de accountant. Even bellen met Zeki Aksu is in deze drukke tijd ook altijd handig, zodat we allemaal weten waar we aan toe zijn.”

"Jullie Groenlening en Groenlease komen goed van pas."

Welke rol speelt duurzaamheid voor jullie klanten?

“Ondernemers vragen hier wel vaak naar. Ook door de wet- en regelgeving waar de klant aan moet voldoen. Energielabel, zonnepanelen, warmtepompen enzovoort. Als klanten investeren in machines, hebben ze vaak de voorkeur voor elektrisch. Soms schakelen we extra expertise in, zoals een subsidieadviseur. En jullie Groenlening en Groenlease komen goed van pas. Die sluiten goed aan op wat onze klanten willen.”

“Blijf de mogelijkheden van financieren via New10 uitbreiden”

Nog tips voor ons?

“Wat ons betreft zijn jullie op de goede weg. We merken dat er veel aandacht is voor de samenwerking met het intermediair. De functie van Zeki, partner manager, bestaat bijvoorbeeld nog niet zo heel lang. Dat deze functie er nu wel is bevestigt ook dat ABN AMRO het belangrijk vindt om het intermediair aan zich te binden. Ga dus vooral zo door! En als we dan toch een wens mogen uiten: blijf de mogelijkheden van financieren via New10 uitbreiden, dat is echt een topconcept.”

Wil je hier meer over weten? Klik hier om naar New10 te gaan.

ABN AMRO Intermediair Zakelijk

Als intermediair zoekt u betrouwbaarheid, gemak en een persoonlijk aanspreekpunt. Daarom biedt ABN AMRO een overzichtelijke portalomgeving waar u alles voor uw zakelijke klant(en) regelt.

Bekijk de pagina
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Bedrijfsvoering.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.
Benieuwd welke oplossingen uw bedrijf verder helpen?

Wij helpen u graag met meer dan alleen bankproducten. Ontdek waarmee uw onderneming verder komt.

Start de Productwijzer