Sectorgids

Verduurzaming tijdens Corona: huiseigenaren wachten op juiste moment

13 augustus 2020 - ABN AMRO

Leestijd: ca. 8 minuten

De coronacrisis heeft volgens bijna de helft van de huizenbezitters een positief effect op het realiseren van de klimaatdoelstellingen die voor 2030 zijn gesteld. De bereidheid van deze groep om te investeren in verduurzaming van de eigen woning loopt echter terug. Zo staan tegenover elke huizenbezitter die bereid is zijn woning te verduurzamen, bijna 3 woningbezitters die juist op de rem trappen. Dit blijkt uit onderzoek dat Panelwizard in opdracht van ABN AMRO en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) heeft verricht onder consumenten en bedrijven. Download het rapport hieronder.

"Verduurzaming tijdens corona" (PDF)

Download het rapport

Aan dit rapport werkten mee:

Alexander Goense is sectoranalist industrie en energie. Hij is sinds 2013 werkzaam bij ABN AMRO. Voor zijn huidige functie was hij relatiemanager voor bedrijven in de industriële sector. In zijn huidige rol doet hij onderzoek naar de impact van thema’s als duurzaamheid, internet of things, servitization, circulariteit en de energietransitie op industriële relaties. Daarvoor spreekt hij veel ondernemers, bezoekt hij beurzen en onderneemt hij initiatieven zoals Impact Based Banking, waarmee ABN AMRO klanten inzicht geeft in hun duurzaamheidsprestaties. Hierbij geeft ABN AMRO in samenwerking met Ecochain Technologies inzicht in CO2 uitstoot, de verbetermogelijkheden en hoe wij dit als bank kunnen financieren. “Ik vind het ontzettend leuk om het met klanten en collega’s over deze onderwerpen te hebben en van elkaar te leren”, zegt Alexander. In zijn vrije tijd ontdekt Alexander graag nieuwe gebieden en culturen. Op de mountainbike of wielrenfiets door Nederland. Maar ook tijdens de wintersport of met een backpack in een tropisch oord.

Meer over Alexander Goense

Arnold Mulder is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Sector Energie. De sector is het middelpunt van de energietransitie die steeds meer vaart begint te krijgen. De technologische, beleidsmatige, en economische ontwikkelingen in de sector zorgen voor een dynamisch speelveld met steeds veranderende spelregels. Als Sector Banker Energy, volgt Arnold de ontwikkelingen in de sector nauwlettend, om zowel risico’s als kansen te identificeren voor bedrijven in de sector. Arnold is econoom en schreef o.a. een proefschrift over het Europese emissiehandelssysteem. Arnold wisselt graag met u van gedachten over ontwikkelingen in de sector. Op Twitter is Arnold te volgen via @Arnold_Mulder, of neem contact op via LinkedIn (www.linkedin.com/in/arnoldjmulder).

Meer over Arnold Mulder
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Duurzaamheid.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.
Benieuwd welke oplossingen uw bedrijf verder helpen?

Wij helpen u graag met meer dan alleen bankproducten. Ontdek waarmee uw onderneming verder komt.

Start de Productwijzer