Duurzaam ondernemen in 100 dagen | Impact Nation Live | ABN AMRO Doorpakken
Ondernemersverhalen

Impact Nation Live | Duurzaam ondernemen in 100 dagen

09 november 2021 - ABN AMRO

Leestijd: ca. 5 minuten

Op Impact Nation Live presenteerden vier bedrijven de resultaten van 100 dagen hard werken aan verduurzaming. Vier nieuwe kandidaten trapten hun programma af. Impact Nation begon anderhalf jaar geleden als initiatief van ABN AMRO, en de insteek is onveranderd: voor elk duurzaamheidsprobleem bestaat een oplossing, voor elk bedrijf een geschikte partner. En Impact Nation brengt bedrijven die zich met duurzaamheid bezighouden bij elkaar. Zo kan ieder bedrijf beginnen met duurzaam ondernemen, of de volgende stap op het gebied van duurzaamheid zetten. Sluit u zich ook aan?

Bedrijf verduurzamen in 100 dagen

‘Duurzaamheid betekent onze planeet behouden, op élke manier’, zegt Robert Swaak. De CEO van ABN AMRO staat – microfoon in de hand – in de glazen hal van Circl, de circulaire ontmoetingsplaats van de bank midden op de Zuidas. Vandaag is een bijzondere dag: vier deelnemers beginnen aan het 100-dagenprogramma van Impact Nation, vier anderen presenteren juist zijn resultaten. Hun doel is hetzelfde: verduurzamen op een praktische manier. ‘Maar dan wel écht’, vult Swaak aan. ‘Dus kijken naar de werkelijke impact, op klimaat, milieu én maatschappij.’

Ecosysteem voor concrete oplossingen

Impact Nation begon zo’n anderhalf jaar geleden als initiatief van ABN AMRO, TNW en Impact Hub Amsterdam. ‘We wilden een ecosysteem creëren waarin bedrijven een oplossing kunnen vinden voor een duurzaamheidsprobleem’, vertelt medeoprichter Marijn Mennes tijdens de lunch. Dat talloze bedrijven willen beginnen met duurzaam ondernemen of vervolgstappen willen zetten, wist Mennes al. Maar dat kunnen we niet alleen, ook ABN AMRO niet.

Daarom zoekt Impact Nation van begin af aan naar duurzame partners, van allerlei soorten, in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft het platform contact gelegd met meer dan 200 bedrijven. Sommige kunnen helpen om CO₂-uitstoot te verlagen, maar andere zijn gespecialiseerd in circulariteit, leefomgeving of gelijke kansen. Hoe groter het netwerk wordt, hoe meer oplossingen Impact Nation kan bieden. Een bedrijf verduurzamen via Impact Nation wordt zo voor meer en meer ondernemers interessant.

Duurzamer ondernemen door recycling

Hollarts Plastic Group is een van de bedrijven die aan het 100-dagenprogramma begint. Het kunststofbedrijf wil groener ondernemen door plastic verpakkingen voor de visindustrie te produceren, inzamelen en recyclen. ‘In die sector is de verduurzaming nog niet vergevorderd’, legt directeur Eric Willemsen uit tijdens de kick-off. ‘Er ligt dus ruimte voor ons, als we de juiste partners hebben om recycling van begin tot eind uit te voeren.’

Verplicht verduurzamen

Veel bedrijven móéten verduurzamen, omdat klanten het willen of omdat de regels veranderen en duurzaam ondernemen verplicht wordt. Maar er zijn veel meer redenen om deel te nemen aan Impact Nation, denkt Mennes. ‘Door je in een vroeg stadium te positioneren als duurzaam alternatief, word je een voorloper in je sector. En geef je het goede voorbeeld aan andere bedrijven.’

Elke bedrijf kijkt anders naar duurzaamheid, elke deelnemer werkt aan een andere oplossing. Impact Nation wil er zijn voor alle bedrijven die werken of willen werken aan duurzaamheid.

Uw bedrijf verduurzamen via Impact Nation?

Het kan lastig zijn om te starten met duurzaam ondernemen. Focussen op duurzame productie of is het slimmer om na te denken over een duurzaam product? Impact Nation helpt u graag op weg met dergelijke vraagstukken en brengt u snel in contact met duurzame partners om uw uitdaging aan te gaan. Via het blok aan de rechterzijde vindt u er meer informatie over.

Wilt u verduurzamen via Impact Nation? Meld u aan voor de volgende ronde van Impact Nation die binnenkort begint. U start met een vrijblijvend strategisch gesprek waarin we helpen om uw grootste uitdaging te formuleren. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Impact Nation-team, via impactnation@abnamro.nl.

Duurzamer ondernemen in 100 dagen

Begin uw duurzaamheidstraject met Impact Nation en ga uw grootste uitdaging op het gebied van duurzaamheid aan.

Bekijk Impact Nation
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Duurzaamheid.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.

Duurzamer ondernemen binnen 100 dagen?

Met Impact Nation helpen we bedrijven binnen 100 dagen duurzamer te ondernemen. Samen pakken we uw belangrijkste duurzaamheidsuitdaging aan en maken we duurzaamheid onderdeel van uw bedrijfsvoering.