Duurzaam ondernemen in 100 dagen

Impact Nation

Concrete hulp bij duurzaam ondernemen

Met Impact Nation helpen we bedrijven binnen 100 dagen duurzamer te ondernemen. Samen pakken we uw belangrijkste duurzaamheidsuitdaging aan en maken we duurzaamheid onderdeel van uw bedrijfsvoering.

Impact Nation

Beginnen met duurzaam ondernemen of concrete vervolgstappen zetten?
Plan een vrijblijvend gesprek
 • Deelnemers geven ons gemiddeld een 9
 • Aan de slag met uw grootste uitdagingen
 • Samen van idee naar concreet resultaat
usp-image

Hulp bij duurzaam ondernemen

Onze specialisten helpen u met een concreet actieplan en het vinden van goede partners. Zo vinden we snel de oplossing voor uw uitdaging.

usp-image

Afgestemd op uw onderneming

Op basis van uw wensen, doelen en uitdaging, stemmen wij uw traject af. Geen one size fits all, maar volledig afgestemd op uw onderneming.

usp-image

Concrete resultaten

Samen zoeken we naar de beste oplossingen voor uw uitdaging. Zo behaalt u binnen 100 dagen concrete duurzaamheidsresultaten.

1. Vrijblijvend gesprek

Om erachter te komen of ons duurzaamheidstraject iets voor uw onderneming is, starten we met een vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreken we uw wensen, eventuele doelstellingen en onze werkwijze. Op basis van ons gesprek bepaalt u vervolgens of meedoen aan Impact Nation iets voor u is.

2. Definiëren van het probleem

Is verduurzamen via Impact Nation iets voor u? Mooi. Dan is het tijd om uw grootste duurzaamheidsuitdaging(en) te definiëren. Dit doen we in een workshop van drie uur, samen met uw stakeholders.

Tijdens deze workshop kijken we naar trends, obstakels, doelstellingen en mogelijke partners die u kunnen helpen tijdens uw duurzaamheidstransitie.

3. Scouting & selectie

Na de workshop beginnen we met het scouten van (inter)nationale oplossingen om uw uitdaging aan te gaan. Daarnaast gaan we:

 • Wereldwijd zoeken naar innovatieve oplossingen; Focussen op themagerelateerde oplossingen; Uw bedrijf en uitdagingen presenteren aan andere bedrijven.
 • Wij zoeken maximaal vijf relevante oplossingen. - Tijdens de matching day kiest u één oplossing waarmee we de komende 100 dagen aan de slag gaan.

4. Verduurzamen in 100 dagen

Nadat u een oplossing heeft gekozen, nodigen we alle betrokken partijen uit voor de kick-off. Deze kick-off is de start van het 100-dagenprogramma, waarin we samen:

 • De samenwerking tussen u en de partner(s) stimuleren;
 • De juiste verwerking van de duurzaamheidsstrategie bijhouden;
 • De doelstellingen monitoren (en bijsturen waar nodig);
 • Continu werken met van check-ins en projectondersteuning.

5. Presenteren van de resultaten

Gefeliciteerd, u hebt in 100 dagen concrete stappen naar een duurzamere onderneming gezet. Op uw verzoek, kunt u samen met alle deelnemers de resultaten presenteren aan een breed publiek én uw stakeholders. Wij zorgen voor persberichten, zodat uw transitie niet onopgemerkt blijft.

Bij deelnemende bedrijven merken wij dat er na deze presentatie een positieve beweging rondom duurzaamheid ontstaat. Deze presentatie is dan ook niet het einde, maar juist het begin van uw duurzaamheidstransitie.

Meer weten over ons programma?

Bekijk alvast hoe het programma eruitziet, zie wat de kosten zijn en ontdek op welke manier wij duurzaam ondernemen binnen 100 dagen onderdeel maken van uw bedrijfsvoering.

We gebruiken de persoonsgegevens die u invult om uw aanvraag te verwerken. Meer weten over hoe we omgaan met persoonsgegevens? U leest het in onze privacyverklaring

Uitdagingen waaraan u kunt denken

Circulariteit

 • Verpakkingen en materialen
 • Verminderen van plastic
 • Voedselverspilling

Klimaat

 • Duurzaam vastgoed
 • Industriële emissie
 • Ketenproductie

Social impact

 • Toekomst van werken
 • Inclusiviteit
 • Opleiden van talent

Uw uitdaging

Samen gaan we uw uitdaging aan, of we er nu al ervaring mee hebben of niet. In ons netwerk zoeken we naar de partner met de best passende oplossing.

Ook duurzamer ondernemen?

Ook duurzamer ondernemen?

Benieuwd hoe u begint met duurzaam ondernemen of welke vervolgstappen u kan zetten? Plan gratis een vrijblijvend gesprek in met onze specialisten en ontdek hoe u duurzaam ondernemen opneemt in uw bedrijfsvoering.

Zij gingen u voor

"Impact Nation heeft ons geholpen het thema Duurzaamheid heel concreet en tastbaar te maken. Door deze challenge hebben wij een prototype van een 100% afbreekbaar kunststof kunnen ontwikkelen en staat Duurzaamheid nu heel nadrukkelijk en zichtbaar op de agenda binnen onze organisatie!"

Gerdi Vogels - CEO Vogel's Products BVGerdi Vogels CEO Vogel's Products BV

"Ons doel was om een volledig composteerbare sticker te maken. Met de hulp van Impact Nation zijn we gekoppeld aan een startup en is het gelukt ons doel te bereiken en nog steeds zijn we in gesprek over nieuwe zakelijke kansen. Het mooie is dat duurzaamheid dankzij dit programma echt onderdeel is geworden van onze kernwaarden."

Henk Nota - CEO Vrijdag Premium PrintingHenk Nota CEO Vrijdag Premium Printing

Hoe tevreden bent u met de uitleg op deze pagina?

Ontevreden
Tevreden

Een samenwerking met TNW en Impact Hub

Impact Nation is een samenwerking tussen ABN AMRO, TNW en Impact Hub. Het doel van de samenwerking is bedrijven helpen met het aangaan van hun grootste duurzaamheidsuitdaging(en). ABN AMRO werkt op verschillende gebieden samen met bedrijven die relevante diensten of producten aanbieden voor hun klanten. De kennis, dienstverlening en het netwerk van TNW en Impact Hub sluit aan op de behoeften van onze klanten, wat ons deed besluiten een samen te werken en klanten te helpen op het gebied van verduurzaming.