Webinar | Versterk jouw weerbaarheid tegen cybercrime | ABN AMRO Doorpakken
Webinar

Webinar | Versterk jouw weerbaarheid tegen cybercriminaliteit

18 april 2023 - ABN AMRO

Leestijd: ca. 2 minuten

1 op de 3 bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Jij als medewerker speelt een belangrijke rol in de cyberveiligheid van het bedrijf. Maar wat is cybercriminaliteit precies? Waarom vallen criminelen bedrijven aan? Welkom in de wereld van cybercriminaliteit.

In het eerste webinar in de reeks “Versterk jouw weerbaarheid tegen cybercriminaliteit” neemt Richard Verbrugge – Information Security Risk Officer bij ABN AMRO - u mee in de wereld van cybercriminaliteit. Hij vertelt in vogelvlucht wie er achter deze cyberaanvallen zitten, en neemt u mee in het wat, waar, wanneer en waarom van een cyberaanval.

Ruim 85 procent van alle cyberaanvallen en datalekken ontstaat door social engineering. Bij social engineering misbruiken criminelen menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, onwetendheid, hebzucht en angst. Op deze manier proberen criminelen u op linkjes te laten klikken of jouw inloggegevens te stelen, om in systemen van het bedrijf binnen te dringen.

In het tweede webinar in de reeks “Versterk jouw weerbaarheid tegen cybercriminaliteit” staat Richard stil bij de 10 meest voorkomende risico’s. Het is namelijk van belang dat u als medewerker in staat bent om soorten cybercriminaliteit als malware, fraude en phishing te herkennen. De beste beveiliging start bij uw bewustzijn omtrent cyberveiligheid.

Kijk nu het webinar dat ingaat op de volgende risico’s:

  1. Phishing

  2. Zwakke wachtwoorden

  3. Telefonische oplichting

  4. Factuurfraude

  5. CEO fraude

  6. Ransomware

  7. Datalekken

  8. Ongewenste bezoekers over de vloer

  9. Onveilige thuissituaties

  10. Onveilige systemen

Cyber Veilig & Zeker

1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cybercrime. Cyber Veilig & Zeker is dé cybersecurity-oplossing die voorkomt, versterkt, verhelpt en vergoedt.

Bekijk Cyber Veilig & Zeker
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Cybersecurity.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.

Uw onderneming beschermen tegen cyberdreigingen?

Cyber Veilig & Zeker biedt complete cybersecurity voor het MKB, zodat veilig online zakendoen weer de norm wordt. Lees snel meer en ontdek hoe u gemakkelijk uw cyberrisico's verlaagt.