Cyber learning

Leer uw medewerkers cyberrisico’s herkennen

95 procent van alle datalekken en cyberaanvallen ontstaat door menselijk handelen. Het doorlopende online trainingsprogramma van Cyber learning verhoogt het cyberbewustzijn en zorgt dat uw medewerkers altijd weten wat er speelt op het gebied van cyber. De beste beveiliging start namelijk bij bewustzijn.

Houd kennis continu bij

Cyber learning keert doorlopend terug bij uw medewerkers. Door oefeningen te herhalen, blijft kennis beter hangen en ontstaat écht bewustzijn.

Altijd up-to-date

Wij updaten de content van Cyber learning continu volgens de laatste ontwikkelingen. Hierdoor is de kennis van uw medewerkers altijd up-to-date.

Meetbare resultaten

Alle resultaten zijn inzichtelijk en meetbaar. Zo is het mogelijk bij te sturen waar nodig en krijgen lastig bevonden onderwerpen extra aandacht.

Cyber learning stimuleert gedragsverandering

Meer digitale veiligheid door herhaling

Cyber learning bestaat uit korte oefeningen die doorlopend terugkeren. Deze vorm van microlearning zorgt voor een snellere toename in kennis en bewustzijn rondom cyberveiligheid.

 • Continue herhaling zorgt voor een toename in kennis en bewustzijn

 • Het is eenvoudiger om geconcentreerd te blijven bij korte oefeningen

 • Korte oefeningen zorgen voor een hogere betrokkenheid bij medewerkers

Leer medewerkers cyberrisico’s herkennen

Cyber learning leert uw medewerkers cyberrisico’s te herkennen, hoe te handelen bij cyberdreigingen en hoe zij cybercriminaliteit voorkomen.

 • Volledig afgestemd op uw medewerkers

 • Ingedeeld in meerdere thema’s en onderwerpen

 • Laat uw medewerkers tegen elkaar strijden in de competitiemodus

Schaalbaar voor de toekomst

Het is mogelijk klein te beginnen en op te schalen wanneer Cyber learning bevalt, ongeacht het aantal medewerkers waarmee u start. Beschikt u al over de tooling, maar heeft u geen content? Ook dan helpen we u graag.

 • Beschikbaar als alles-in-één-pakket

 • Multi-device, dus altijd en overal toegankelijk

 • Laagdrempelig en snel uit te breiden binnen uw organisatie

Cyberbewustzijn is relevant in diverse sectoren
Financieel
 • Slachtoffer van de meeste cyberaanvallen (23%)

 • De meeste gelekte gegevens als gevolg van cybercrime

 • Herkenning van ransomware, phishing en andere vormen kan veel schade voorkomen

Healthcare
 • 15% van alle datalekken vindt plaats in de healthcare-sector

 • Cybercriminelen zijn meestal uit op gevoelige (patiënt)data

 • Ruim 93% werd de laatste 3 jaar slachtoffer van een datalek

Productie
 • Bijna 25% werd slachtoffer van ransomware-aanvallen

 • Erg vaak slachtoffer van cyberaanvallen (17,7%)

 • Als de productieketen stilvalt door een cyberaanval, is de financiële impact vaak enorm

Overheid & onderwijs
 • 16% van de datalekken vindt plaats in de publieke sector

 • 7,9% van alle cyberaanvallen vindt plaats bij overheden

 • 4% van alle cyberaanvallen vindt plaats binnen het onderwijs

Is Cyber learning iets voor uw bedrijf?

Plan een (digitaal) gesprek in en ontdek het meteen. Onze specialisten vertellen graag meer over de mogelijkheden van Cyber learning en hoe het uw medewerkers helpt bewuster om te gaan met cyberrisico’s.

Vraag een gesprek aan
Ervaringen
"Toen ik bij ABN AMRO ging werken, vond ik de Cyber learning-tool en -methode erg interessant. En een stuk effectiever dan de tools die ik bij andere banken zag. Daar zag ik veel eenmalige, verplichte e-learnings en niet de continue leervorm die Cyber learning heeft. Ik geloof daarom dat ABN AMRO andere bedrijven kan helpen, door met hun expertise, content en tool in te spelen op de behoefte om medewerkers bewuster te maken van cyberrisico's. En daarmee cybercriminaliteit te bestrijden."
Christian Bornfeld – Chief Innovation & Technology Officer and Vice-Chairman at ABN AMRO Bank
Christian Bornfeld –Chief Innovation & Technology Officer and Vice-Chairman at ABN AMRO Bank
Lees meer over Cyberveiligheid.
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Cyber learning interessant?

Cyber learning is interessant voor bedrijven die zich willen wapenen tegen cybercriminaliteit en de risico’s die daarmee gepaard gaan. Cyber learning is een manier om risico’s te verminderen en preventief actie te ondernemen door medewerkers bewuster te maken van hun digitale gedrag. Ook leren ze hoe te handelen in situaties die cybercriminelen gebruiken om bij een organisatie binnen te komen. 

Medewerkers bewuster maken van cyberrisico’s via Cyber learning is interessant voor organisaties die nu al maatregelen tegen cybercriminaliteit treffen, zoals jaarlijkse workshops, trainingen en e-learnings, maar de volgende stap willen zetten door hun medewerkers bewuster te maken van de risico’s, de dreigingen en de actualiteiten rondom cybercriminaliteit. Ook is Cyber learning interessant voor bedrijven die nog weinig maatregelen hebben getroffen op het menselijke aspect van cyber.

Wat gebeurt er als ik een demo aanvraag?

Wanneer u een demo aanvraagt, nemen wij contact op en plannen we een (digitale) afspraak in voor 30 minuten. Tijdens de afspraak luisteren we graag naar uw wensen en hoe wij daarin kunnen voorzien. We nemen u mee door onze omgeving en hoe Cyber learning zou kunnen werken voor uw bedrijf. Uiteraard is er er ruimte voor verdiepende vragen. Na het gesprek, kijken we of er een vervolg voor beide partijen in zit.

Waarom biedt ABN AMRO Cyber learning aan?

Sinds vier jaar gebruiken wij binnen ABN AMRO een zelfontwikkeld continu leerprogramma. Dit awareness-programma heeft een positief effect op het cyberbewustzijn van onze medewerkers. We zien dat dit binnen deze markt vernieuwend is en willen onze expertise inzetten richting klanten en andere organisaties, om samen sterker te staan tegenover cybercriminaliteit. We hebben daarom besloten om Cyber learning niet alleen voor onszelf te houden, maar ook beschikbaar te stellen voor uw organisatie.

Kan ik Cyber learning uitproberen?

Ja, dat kan. Er zijn twee mogelijkheden: (i) we kunnen u in een sessie toegang geven tot onze demo-omgeving, zodat u gratis kunt ervaren hoe alles werkt. Of (ii) we zetten een kleinschalige pilot voor een paar maanden op voor enkele van uw medewerkers. Zo kunt u de kracht van Cyber learning ervaren, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken om het breder uit te rollen. Wij nemen de begeleiding op ons. Aan deze pilot zitten wel enkele kosten verbonden, gemiddeld tussen de € 1.500 en € 4.000, afhankelijk van de grootte van uw organisatie.

Wat zijn de kosten van Cyber learning?

De gemiddelde prijs van Cyber learning ligt tussen de € 5,- en € 10,-* per medewerker per maand. Hiervoor ontvangt u onze software, het onderhoud, maandelijkse actuele content, managementinformatie en onze ondersteuning. Bij ondersteuning kunt u denken aan onze best practices, implementatie-advies en technische ondersteuning.

* De prijs hangt af van de hoeveelheid gebruikers. Hierin zijn er verschillende staffels mogelijk. Wat wij zien, is dat iedere organisatie andere wensen heeft omtrent Cyber learning. Omdat wij graag maatwerk leveren, is het hierdoor niet mogelijk een vaste prijs te communiceren. Wilt u ons graag spreken over de prijs, mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via cyberlearning@nl.abnamro.com .

Hoe ontwikkelt Cyber learning relevante content?

De ontwikkelingen binnen cyber gaan ontzettend snel. Dat maakt het belangrijk om uw medewerkers op terugkerende basis, met relevante en actuele content, te benaderen. Wij hebben een eigen redactie die op basis van dreigingen, trends en veelvoorkomende fouten nieuwe content maakt. Ook hebben wij een netwerk van experts dat ons graag helpt om voor iedere sector op maat gemaakte content te ontwikkelen. Zo is uw organisatie altijd up-to-date en voorzien van relevante kennis.

Hoe neemt Cyber learning mijn organisatie mee met continu leren?

Als Cyber learning begeleiden we uw organisatie tijdens de implementatie. Om uw medewerkers te activeren, delen wij onze best practices en voorzien we de organisatie met de juiste communicatiemiddelen. Om medewerkers te motiveren de tool te gebruiken, ontwikkelden wij een schil van communicatie die automatisch wordt verstuurd. Zo kunnen medewerkers die een tijd geen gebruikmaken van Cyber learning, getriggerd worden om weer te gaan leren.

Cyber learning is interessant voor bedrijven die zich willen wapenen tegen cybercriminaliteit en de risico’s die daarmee gepaard gaan. Cyber learning is een manier om risico’s te verminderen en preventief actie te ondernemen door medewerkers bewuster te maken van hun digitale gedrag. Ook leren ze hoe te handelen in situaties die cybercriminelen gebruiken om bij een organisatie binnen te komen. 

Medewerkers bewuster maken van cyberrisico’s via Cyber learning is interessant voor organisaties die nu al maatregelen tegen cybercriminaliteit treffen, zoals jaarlijkse workshops, trainingen en e-learnings, maar de volgende stap willen zetten door hun medewerkers bewuster te maken van de risico’s, de dreigingen en de actualiteiten rondom cybercriminaliteit. Ook is Cyber learning interessant voor bedrijven die nog weinig maatregelen hebben getroffen op het menselijke aspect van cyber.