Achteraf betalen van ABN AMRO: betaal op factuur in B2B-webshops | ABN AMRO Doorpakken
Ondernemerstips

Achteraf betalen van ABN AMRO: betaal op factuur in B2B-webshops

04 oktober 2023 - ABN AMRO

Leestijd: ca. 5 minuten

Als eigenaar van een B2B-webshop wilt u het uw zakelijke klanten gemakkelijk maken om een bestelling te plaatsen. Het is gebruikelijk dat er op factuur betaald wordt, maar vaak is dit niet mogelijk bij het afrekenen in de check-out omgeving van een webshop. Daarom heeft ABN AMRO nu een digitale betaaloplossing voor business-to-business e-commerce: Achteraf betalen. Hiermee kunnen uw zakelijke klanten later betalen, terwijl u de betaling wel alvast ontvangt.

Voordelen en nadelen van op factuur betalen

Het bieden van de mogelijkheid om achteraf op rekening te betalen is prettig voor uw klanten, omdat het ze de ruimte geeft om te betalen wanneer het hen uitkomt. Echter, voor u als webshopeigenaar kan dit extra werk opleveren en extra risico met zich meebrengen. Er ontstaat namelijk een gat tussen de geplaatste bestelling en de daadwerkelijke betaling. Ook moet u zelf de rekening en eventuele herinneringen nasturen.

Wat is het verschil tussen buy now, pay later, op rekening betalen en Achteraf betalen?

Buy now, pay later is een verzamelterm voor betaalinitiatieven die het – voornamelijk voor consumenten - mogelijk maken om betalingen uit te stellen of op te delen. In webshops gericht op consumenten worden dergelijke oplossingen vooral ingezet als conversieverhoger. Bij zakelijke aankopen in webshops wordt er nauwelijks geretourneerd, dus het later kunnen betalen is vooral waardevol voor het op peil houden van de cashflow. Dit kan bedrijven helpen (sneller te) groeien, wat weer kan leiden tot meer afname bij de verkoper.

Een manier voor zakelijke klanten om later te betalen is via creditcard. Hiermee kunnen uw klanten direct aankopen doen, waarbij het bedrag aan het einde van de maand wordt afgeschreven. Hier zitten enkele nadelen aan voor zowel de koper als de verkoper. Online betalingen met een creditcard zijn gebonden aan een bepaalde limiet en er wordt rente betaald voor uitgesteld of gespreid betalen. Voor u als ondernemer zijn de kosten afhankelijk van het aantal transacties.

Dit kunnen redenen zijn om naast betaling via creditcard, uw zakelijke klanten een andere optie aan te bieden voor achteraf betalen. Achteraf betalen is een digitale betaaloplossing voor B2B e-commerce die afrekent met deze nadelen: het bedrag van de aankoop wordt door ons alvast aan u voldaan, terwijl uw klant de ruimte houdt om later te betalen.

Achteraf betalen, ideaal voor webshops

Webshops die op factuur betalen aanbieden, verkopen meer én vaker. Ook is er steeds meer vraag naar achteraf betalen vanuit zakelijke klanten. Veel webshopeigenaren hebben echter moeite om hier efficiënt mee om te gaan en het risico in te schatten, zodat het rendabel blijft.

Met Achteraf betalen heeft u wél de voordelen van het later kunnen betalen van uw klant, maar géén gedoe met facturen en betalingsherinneringen. ABN AMRO betaalt u namelijk direct uit na levering en regelt de gehele afhandeling. Kortom, een gemakkelijke betaalmethode voor uw zakelijke klanten waardoor de klanttevredenheid zal toenemen en uw onderneming verder kan groeien.

Wat kunt u allemaal met Achteraf betalen?

Wanneer u onze plug-in integreert in uw webshop, wordt Achteraf betalen als betaalmogelijkheid toegevoegd in de check-out.

De klant stelt een bestelling samen en kiest Achteraf betalen als betaalmethode. Bij de check-out controleert Achteraf betalen binnen enkele seconden de kredietwaardigheid van de klant aan de hand van het KVK-nummer. De klant ziet direct dat er op factuur betaald mag worden en krijgt een betaaltermijn van dertig dagen. Na levering van de bestelling ontvangt u direct de betaling van ABN AMRO. Zo bespaart u tijd, beperkt u risico's en stimuleert u groei.

Meer weten over Achteraf betalen?

Benieuwd naar alle functionaliteiten, de voordelen en voorwaarden van Achteraf betalen? Neem vrijblijvend contact met ons op, en ontvang een demo zodat u kunt ontdekken of Achteraf betalen iets voor uw B2B webshop is.

Zakelijke klanten op factuur betalen aanbieden?

Integreer Achteraf betalen als betaalmethode in uw webshop en laat zakelijke klanten op factuur betalen.

Bekijk Achteraf betalen
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Bedrijfsvoering en Financieel Management.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.

Ontdek welke oplossing bij uw onderneming past

Benieuwd welke oplossing uw bedrijf het best verder helpt? Start de Productwijzer, beantwoord enkele vragen en zie direct welke oplossingen passen bij uw situatie.