Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen cybercriminaliteit? | ABN AMRO Doorpakken
Ondernemerstips

Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen cybercriminaliteit?

21 september 2021 - ABN AMRO

Leestijd: ca. 5 minuten

Natuurlijk wilt u voorkomen dat uw bedrijf is wordt getroffen door cybercriminaliteit. En mocht u al eens het slachtoffer van een cyberaanval zijn geweest, dan wilt u een tweede cyberaanval voorkomen. Verschillende risico’s zoals malware, phishing of een DDoS-aanval vragen om specifieke oplossingen. Wat kan u doen om uw bedrijf in één keer zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercriminaliteit?

Cyberrisico's & oplossingen

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen welke risico’s voor uw bedrijf relevant zijn. Sommige risico’s gelden voor praktisch alle bedrijven die (ook) digitaal werken, andere risico’s rondom cyber gelden vooral in specifieke branches. Soms zijn het namelijk juist unieke activiteiten die tot extra cyberrisico’s leiden. Breng de risico’s daarom zo duidelijk mogelijk in beeld.

Wanneer u meer weet over uw risico’s, zijn er twee oplossingen om uw bedrijf beter te beschermen tegen cybercriminaliteit. Over deze manieren om uw bedrijf te beschermen tegen cybercrime leest u later meer. Eerst duiken we in het in kaart brengen van de risico’s rondom cybercriminaliteit.

Breng de cyberrisico’s in beeld

Goede cyberbescherming vraagt om een helder beeld van de risico’s van cybercriminaliteit. Verhoog de digitale veiligheid van uw onderneming door precies in kaart te brengen waar zich de gevaren bevinden.

Een goede tool om uw cyberrisico's in beeld te brengen, is onze Cyberrisicoscan. Hiermee ziet u binnen vijf minuten wat uw grootste en belangrijkste risico's rondom cyber zijn en welke maatregelen u het best kan nemen om cybercriminaliteit te voorkomen, waar mogelijk.

De scan helpt in drie stappen de bescherming tegen cybercriminaliteit te verbeteren:

 1. Direct in actie voor basisbeveiliging: binnen 5 minuten maakt de scan duidelijk waar zich de belangrijkste risico’s bevinden. Bovendien helpen de aanbevelingen om meteen in actie te komen en de basisbeveiliging op orde te brengen.

 2. Digitale weerbaarheid vergroten: krijg meer inzicht in de cyberweerbaarheid van de organisatie. Ontvang bovendien tips om de onderneming (nog) beter te beschermen en de weerbaarheid te verbeteren.

 3. Contact met cybersecurity-adviseurs: kom in contact met onze cybersecurity-adviseurs. Stel ze vrijblijvend uw vragen, bijvoorbeeld over een cyberverzekering of de Cybersecurity-oplossing Cyber Veilig & Zeker.

Bescherming tegen cybercriminaliteit: twee opties voor bedrijven

Met de cyberrisico’s in beeld, kunt u snel de volgende stap zetten. Over het algemeen doen bedrijven het volgende om zichzelf te beschermen tegen cyberaanvallen en cybercriminaliteit in het algemeen:

 • Met een zakelijke cyberverzekering

 • Met een cybersecurity-oplossing, bijvoorbeeld Cyber Veilig & Zeker

1. Een zakelijke cyberverzekering

Een zakelijke cyberverzekering is een gerichte cyberoplossing voor ondernemers. Dankzij een uitgebreide dekking, 24/7 hulp van specialisten en risico- en preventieadvies op maat staat u er niet langer alleen voor.

Een cyberverzekering dekt bijvoorbeeld schade door:

 • Systeeminbraak, digitale aansprakelijkheid;

 • Diefstal van privacygevoelige gegevens;

 • Hacking;

 • Afpersing en cyberaanvallen.

2. Een cybersecurity-oplossing

De meest complete cyberbescherming voor ondernemers kiest u met een totaalpakket, bijvoorbeeld het cybersecurity-pakket dat wij via onze partner MMOX aanbieden. Met dit pakket, genaamd Cyber Veilig & Zeker, zorgt u voor een optimale beveiliging tegen cybercriminaliteit.

Deze cybersecurity-oplossing versterkt de cyberweerbaarheid, biedt één aanspreekpunt voor incidenten en natuurlijk worden bij schade de kosten netjes vergoed. Dit totaalpakket om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit bestaat uit vier onderdelen:

 1. Voorkomen: het Cyber Defence Center blokkeert automatisch de nieuwste cyberaanvallen. Bovendien houdt u zelf een vinger aan de pols met het real time dashboard.

 2. Versterken: een rapportage van het dreigingsprofiel en inzichten van cyberexperts versterken de bescherming. Dit helpt de risico’s te verkleinen, terwijl u dienstverlening van hoge kwaliteit blijft garanderen.

 3. Verhelpen: bij storingen, incidenten of vragen over situaties is er 24/7 hulp beschikbaar. Het gaat om één aanspreekpunt. Er staan experts klaar om eventuele schade door een cyberaanval te herstellen.

 4. Vergoeden: de complete beveiligingsoplossing tegen cybercriminaliteit dekt de kosten voor bijvoorbeeld herstelwerkzaamheden, aansprakelijkheid en vervangende apparatuur.

Uw bedrijf beschermen tegen cybercrime

Bent u benieuwd hoe goed uw bedrijf is beschermd tegen cybercrime? Of wilt u juist weten hoe u zich beter kunt beschermen tegen cybercriminaliteit? Onze Cyberrisicoscan geeft u in een paar minuten inzicht in de (mogelijke) cyberrisico’s die uw bedrijf loopt. Zo weet u precies wat u kan doen om uw bedrijf beter te beschermen. U vindt de cyberscan via het blok aan de rechterzijde.

Bent u overtuigd van het belang van goede cybersecurity en wilt u meteen meer weten over onze cyberbescherming? Via het blok onderaan dit artikel leest u alles over Cyber Veilig & Zeker: onze complete cyberbescherming voor het MKB.

Weten of u cyberrisico's loopt?

Ontdek binnen 5 minuten of uw cybersecurity op orde is en welke risico’s u mogelijk loopt.

Doe de Cyberrisicoscan
Lees meer ondernemersverhalen en tips over Cybersecurity.
Bekijk alle artikelen
Er zijn helaas geen artikelen beschikbaar over dit onderwerp.

Uw onderneming beschermen tegen cyberdreigingen?

Cyber Veilig & Zeker biedt complete cybersecurity voor het MKB, zodat veilig online zakendoen weer de norm wordt. Lees snel meer en ontdek hoe u gemakkelijk uw cyberrisico's verlaagt.